Ondergetekende volgde het American Football seizoen op de voet, keek de Super Bowl live en zag dus ook de advertenties. Hoewel de uitslag van de wedstrijd – als groot fan van de New England Patriots – een nare nasmaak bij me achterliet maakten de commercials een hoop goed. Eigenlijk waren er té veel leuke commercials dit jaar, maar in ellenlange lijstjes heeft niemand zin natuurlijk. Daarom hieronder een top 10 van de leukste commercials van Super Bowl LII.

1. TIDE

Tide is de laatste tijd vaak in het nieuws, op een minder positieve manier. De Tide Pod challenge werd door – met name – jongeren in Amerika massaal opgepikt en op YouTube gezet. De Super Bowl commercial van het merk mag wat mij betreft echter niet ontbreken in dit lijstje. De droge humor en knipoog naar verschillende reclame stereotypen maken dit voor mij een absolute nummer 1.

2.  DORITOS & MOUNTAIN DEW 

Over deze commercial hoeft weinig gezegd te worden; Peter Dinklage in een rap battle tegen Morgan Freeman…

;

3. AMAZON ALEXA

Smart devices worden steeds populairder. Hoewel Amazon Alexa in Nederland nog niet echt gemeengoed is, is deze commercial sowieso herkenbaar voor iedereen die wel eens een vraag heeft gesteld aan Siri of Google Assistant. Hoe grappig zou het zijn als bekende stemmen ineens antwoord zouden geven?

4. M&M's

M&M’s zijn natuurlijk bekend om van te genieten… Maar wat gebeurt er wanneer M&M’s er zelf helemaal klaar mee zijn dat iedereen ze altijd alleen maar wil opeten? Dat zien we in deze commercial en het resultaat is hilarisch!

5. PRINGLES

Pringles zijn beschikbaar in allerlei smaken. Eigenlijk zou je zeggen dat er genoeg soorten zijn. Maar mocht je toch een smaak missen, heeft Pringles in deze commercial dé oplossing voor je. Wow! Ook hier maakt de droge humor dat de commercial grappig blijft.

6. AUSTRALIË TOERISME

Over het algemeen zijn toerisme-commercials voornamelijk een hoop mooie beelden, maar weinig fun. Australië gooit het dit jaar over een andere boeg met een commercial met bekende Australiërs in de hoofdrol. In eerste instantie denk je dat het een commercial is voor een nieuwe actiefilm… maar is dat ook zo? (spoiler: nee)

7. AVOCADO'S FROM MEXICO

Een merk dat in Nederland wellicht niet zo bekend is, maar het product des te meer. Avocado’s uit Mexico steken hier indirect flink de draak met President Trump en zijn muur. Want wat als je een afgesloten samenleving wilt creëren maar je iets cruciaals buiten de muur laat?

8. Michelob ULTRA

Als acteur bereid je je natuurlijk zo goed mogelijk voor op een grote rol. Maar wat nu als die rol eigenlijk minder groot is dan je had verwacht? Dan maak je er gewoon het beste van! Vergeet zeker ook deel 2 niet te kijken!

9. GROUPON

Als je aan Groupon denkt, denk je misschien niet direct een kleine lokale bedrijven. Maar met deze commercial willen ze duidelijk maken dat ze juist ook die kleine lokale bedrijven willen steunen. Hoewel het niet de grappigste commercial is, brengt vooral de schaterlach aan het eind direct een lach op mijn gezicht.

10. SPRINT

Tegenwoordig zijn we bij Blossom ook steeds meer bezig met VR en AI en andere nieuwe slimme oplossingen. Maar wat als je AI té slim wordt en zich tegen je keert?
Deze reclame speelt hier slim op in, zonder dat het zwaar wordt, maar houd het juist grappig en luchtig.

Eervolle vermelding. NFL

Deze commercial van de NFL is herkenbaar voor iedereen die van film klassiekers houdt. Want wie kent de bekende dans uit Dirty Dancing nu niet? Maar dit keer uitgevoerd door 2 stoere American Football spelers. Zeker dat die gaat werken op de lachspieren!

Staat jouw favoriet ook in het lijstje hierboven? Of hebben we een Super Bowl reclame overgeslagen die er echt bij had gemoeten? Laat het ons weten!