McDonald’s

McDonald’s UK heeft een heerlijk aandoenlijke kerstcommercial gemaakt, waarin delen centraal staat.

Het allerleukste aan deze commercial? Ze steken een beetje de draak met zichzelf: stiekem ga je natuurlijk niet naar de Mac voor een wortel, maar een lekkere cheeseburger. 😉

Audi

Audi steekt hilarisch in op de parkeerellende tijdens het kerstshoppen.


De herkenbaarheid is de highlight van deze commercial. Ik vond hem stiekem iets te langdradig, maar het grappige einde maakte veel goed.

Heathrow

Yes, de Heathrow beertjes zijn terug! En dit keer in een compleet liefdesverhaal…

Erg knap, hoe ze intussen zo’n bekendheid met de beertjes hebben weten op te bouwen. En daar kunnen ze nu slim op voortborduren.

Marks & Spencer

Beertje Paddington schiet de kerstman te hulp! Althans…

Ontzettend slim hoe ze gebruik maken van een personage uit een film die nu in de bioscoop draait. Ik heb in ieder geval hardop gelachen om zijn onhandigheid. Het einde is natuurlijk behoorlijk cheesy, maar hey. Het is kerst. En beertje Paddington!

Macy's

Macy’s kerstcommercial brengt een beetje licht in de duisternis.

Een erg aandoenlijke commercial met een mooie boodschap. Stiekem een beetje vergelijkbaar met Man on the Moon, maar dat was natuurlijk ook niet voor niks zo’n succes. Een goed recept voor een hartverwarmende kerstvideo.

Diesel

Behoorlijk random, maar wel grappig.

Ik was éven bang dat het een maatschappelijk verhaal zou worden over dierenmishandeling en non-duurzame wol. Maar eigenlijk is het gewoon een random verhaal vol droge humor, en lekker actueel ingehaakt op de kersttruientrend.

Penny

Een heftig verhaal met een prachtige boodschap.

Kippenvel. Ik werd er een beetje naar van, maar uiteindelijk kwam de boodschap wel keihard binnen. Deze commercial slaat de spijker op z’n kop!

M&M’s

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het nou met Red, Yellow en de kerstman is afgelopen? Hier is dan eindelijk het vervolg op de vorige commercial!

Geniaal, hoe ze inhaken op een commercial uit 1996 (!!) die uiteraard iedereen kent. Ook hierbij is het einde iets te cheesy, maar who can blame them? Na de capriolen van Yellow kom je overal mee weg.

Zo, het buitenland heeft weer flink zijn best gedaan! En ik ben ontzéttend benieuwd wat de Nederlandse markt ons dit jaar gaat brengen. Ik verwacht dat de trend steeds meer gaat overwaaien, en dat (even een goeie gok) de Jumbo ons bést wel eens zou kunnen verrassen met een tranentrekker.